Terapi er for alle

Hvis du aldrig har prøvet terapi før, kan det være, du måske er bange for at give det et skud. Måske har du været imod at prøve det på et tidspunkt, fordi du ikke tror på det, eller måske bare ikke tror, at det kan afhjælpe dig og dine problemer.

Men der findes rigtig mange former for terapi, hvilket blandt andet også betyder, at terapi er for alle mennesker. Så i stedet for at gå og tro, at du kan klare alt selv (det er der nogle, der kan, men det er de færreste), så vær åben over for de mange behandlingsmuligheder, der ligger i terapiens verden, og som kan være med til at hjælpe dig, når du på et eller flere tidspunkter i livet støder på problemer og udfordringer, du ikke kan klare alene.

Sådan får du råd til terapi

En af de eneste ulemper der er ved terapi og alternative behandlingsformer er, at det typisk koster en del, og du får så godt som intet støtte til at betale for det. Sygeforsikring Danmark støtter eksempelvis ikke alternative behandlingsformer, så du skal som regel betale det hele selv, og det kan godt løbe op i adskillige tusinde kroner, før du er færdig med et behandlingsforløb.

Hvis du har problemer med at finde penge til at kunne gå i behandling, kan du overveje at få dig et lån i stedet for. Så har du pengene mellem hænderne her og nu, og så kan du altid bekymre dig om at betale det tilbage om et stykke tid. Det er en rigtig nem måde at finde pengene til den rette behandling, som du måske står og har brug i dette øjeblik.

Mange forskellige former for terapi

Der findes mange forskellige former for terapi, som du kan kigge nærmere på. En af de mest udbredte former er nok gruppeterapi, som kan virke grænseoverskridende for langt de fleste mennesker, men som rent faktisk for mange viser sig at være yderst effektiv.

Det kan være svært at tage det første skridt og sige de første ting i en forsamling af mennesker, som du ikke har mødt for. Men kerneelementet er, at alle de andre som regel sidder i samme båd som dig, så de ved udmærket, hvad du går igennem, og det kan derfor være med til at bryde isen i disse forsamlinger.

Derfor bør du overveje alternativ behandling

Du bør overveje alternativ behandling, hvis du har prøvet alle mulige andre former for behandlinger, uden det har båret frugt. Hvis du eksempelvis har prøvet at stoppe med at ryge ved hjælp af plastre, tyggegummi, rådgivning fra kommunen eller på apoteket, men ikke er kommet i mål endnu, kan du overveje en alternativ behandlingsform som hypnose, der har vist sig effektiv for rigtig mange mennesker.

Selvom alternativ behandlingsformer ikke virker for alle og i alle tilfælde af problemer og udfordringer, kan det jo være, at det virker for dig. Dermed kan det måske være med til at ændre dit liv til en endnu bedre version.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.